Lähes kaikki solunsalpaajat saattavat haittavaikutuksina tuhota luuytimen terveitä soluja ja aiheuttaa pahoinvointia, väsymystä, iho-oireita ja hiustenlähtöä. Haittavaikutukset voivat olla epämukavia, mutta ne loppuvat yleensä hoitojen päätyttyä. Esimerkiksi jotkut solunsalpaajat aiheuttavat hiustenlähtöä, mutta hiukset kasvavat takaisin hoidon jälkeen. Myös hoidonaikaiseen pahoinvointiin on olemassa pahoinvointilääkkeitä. Lääkärin on aina hyvä tietää mahdollisista hoitojen aiheuttamista haittavaikutuksista.

Infektiot eli tulehdukset: Solunsalpaajahoito voi vähentää ohimenevästi tartuntoja torjuvien valkosolujen määrää, mikä altistaa erilaisille tulehduksille. Valkosoluarvo on yleensä alimmillaan noin seitsemästä kymmeneen vuorokauden kuluttua solunsalpaajahoidosta. Tartuntojen ehkäisemiseksi tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää kontakteja ihmisiin, jotka sairastavat nuhaa, flunssaa tai muita tarttuvia tauteja. Myös käsien huolellinen pesu auttaa välttämään tartuntoja.

Verenvuoto: Solunsalpaajahoito voi vaikuttaa muihinkin verisoluihin, esim. verihiutaleisiin, mikä voi helposti aiheuttaa mustelmia tai verenvuotoa. Jos verenvuotoa esiintyy, tulisi siitä ilmoittaa mahdollisimman pian hoitavalle lääkärille.

Pahoinvointi ja oksentelu: Solunsalpaajahoito saattaa aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua. Näitä oireita voidaan helpottaa erilaisilla lääkehoidoilla. Pahoinvoinnista huolimatta on hyvä pyrkiä juomaan nesteitä normaalisti ja myös ruokailemaan. Suurten aterioiden sijaan tulisi yrittää syödä monta pientä ateriaa päivässä ja välttää vahvoja makuja ja mausteita. Joillakin pahoinvointia helpottavat kylmä ruoka ja karvaat sitruunamaiset maut. Heti ruokailun jälkeen kannattaa välttää makuulla oloa, koska se voi lisätä pahoinvointia.

Hiusten ja karvojen lähtö: Solunsalpaajahoitojen aikana voi esiintyä karvojen lähtöä kaikkialla vartalossa. Joskus hiukset lähtevät kokonaan tai harventuvat. Useimmissa tapauksissa hiukset ja muut karvat kasvavat takaisin hoidon päätyttyä, mutta ne saattavat näyttää ja tuntua erilaiselta kuin aikaisemmin.

Väsymys: Potilas voi tuntea itsensä heikoksi ja väsyneeksi sekä syövän että solunsalpaajahoitojen vuoksi. Solunsalpaajahoito saattaa vaikuttaa luuytimeen ja kehon kykyyn tuottaa punasoluja, mikä aiheuttaa tilapäistä anemiaa eli hemoglobiinin alenemista. Anemiaa voidaan hoitaa punasolusiirroilla tai punasolunkasvutekijöillä eli EPO-hormoneilla, ellei siihen ole muita esteitä. On tärkeää nukkua riittävästi ja levätä myös päiväsaikaan, jos se vain on mahdollista.