Joka päivä moni suomalainen saa syöpädiagnoosin, ja vuosittain noin 25 000 sairastuu syöpään. Tällaisessa tilanteessa mieli voi täyttyä lukuisista kysymyksistä: paranenko minä, palaako elämäni ennalleen, millaisia tutkimuksia minulle tehdään, minkälaista hoitoa saan ja miten voin auttaa itseäni?

Sinusta saattaa tuntua, kuin olisit astunut tuntemattomaan maailmaan, jossa ihmiset, ympäristö ja kieli ovat vieraita. Onneksi läheltäsi löytyy aina ihmisiä, kuten lääkärit, hoitajat, ystävät ja läheiset, jotka ovat valmiita auttamaan sinua. Oikeanlainen tieto oikeaan aikaan, varsinkin juuri sairastumishetkellä, on tärkeää.

Ihan kaikkea sinun ei tarvitse KLL:sta tietää. On myös helpottavaa muistaa, että sinua hoitavat lääkärit ovat asiantuntijoita ja suomalaiset syöpäpotilaat saavat erinomaista hoitoa. Syövän hoitotulokset ovat Suomessa sekä eurooppalaisittain että maailmanlaajuisesti huippuluokkaa.  Olet siis hyvissä käsissä.

Tiedon etsiminen on ensimmäinen askel eteenpäin. Hyvä kokonaiskuva sairaudesta auttaa sinua huolehtimaan itsestäsi ja omasta hyvinvoinnistasi. Huomaat, että oikeanlaisen tiedon avulla pystyt suhtautumaan tilanteeseen rauhallisemmin, tunnet olosi varmemmaksi ja voit paremmin osallistua sairautta koskevien päätösten tekemiseen.

On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen sairaus on yksilöllinen. Yritä löytää voimaa ja tukea sinulle läheisistä ihmisistä ja arkipäivän tärkeistä asioista. Tämän sivuston suunnitteluun on osallistunut lukuisia syöpäpotilaita, joiden kokemusten avulla voimme toivottavasti auttaa sinuakin. Toivottavasti saat tältä sivustolta vastauksen mahdollisimman moneen kysymykseen ja koet löytämäsi tiedon hyödylliseksi.